Mesajınız için teşekkürler!
Sizinle en kisa sürede iletişime geçeceğiz.Form başarıyla gönderildi.
HATA: Tekrar deneyiniz.
Gönderiliyor
Siemens'e göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Size daha iyi hizmet verebilmemiz ve güncel aktivitelerimizden haberdardar olmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.*
gönderiliyor...
Bilgileriniz alınmıştır. İlginiz için teşekkürler.
KapatAvrupalı makine üreticileri (ürün emniyeti) ve makine operatörleri (endüstriyel emniyet), yasalar gereği kişilerin ve çevrenin emniyetini temin etmekle yükümlüdür. Bu tür yasal düzenlemelerin henüz mevcut olmadığı diğer birçok ülkede ise emniyet bilinci giderek güçleniyor.
Avrupa'da "tedarik edilen" makinelerin ister yeni, ister kullanılmış olsun emniyetli olması gerekir. Bu bağlamda, "tedarik" ifadesi makinenin Avrupa'da üretildiği veya belirgin bir şekilde modifiye edildiği veya Avrupa ülkeleri tarafından ithal edilip burada kullanıldığı anlamına gelir.
Makinelerini kendileri modifiye ya da modernize eden makine üreticileri veya sistem operatörlerine yönelik temel gereksinimler, ilgili Avrupa yönetmeliklerinde (örneğin makine yönetmelikleri, EMC yönetmelikleri vb.) belirtilmiştir.
CE İşareti
Makine yönetmeliklerine göre CE uygunluk süreci, çok sayıda aşamada yapılandırılır ve bu süreç, CE işareti almak için yapılması gereken tüm işlemleri gösterir.
Risk Değerlendirme
Avrupa Birliği makine yönetmelikleri, risk değerlendirme sürecinin tamamının belgelendirilmesini talep eder. Ancak bu sayede,1-3. aşamalar arasında düzenlenen yönetmelikler, uygunluk değerlendirmeleri ve standartlar, makinelere uygun şekilde tatbik edilebilir. Bu nedenle, makine emniyetine giden yolda (makine üretimi planlama sürecinin başında) atılacak ilk adım, risk değerlendirmesi yapmaktır.
Risk değerlendirmesi, farklı disiplinlerin uzmanlarınca yürütülecek olan, tasarım sürecini tamamlayıcı bir süreç olarak düşünülmelidir. Bu bağlamda, EN ISO 12100 standardı tekrarlı sorulardan oluşan bir döngü aracılığıyla risk değerlendirme sürecini destekler. Benzer bir örnek de, ABD'de uygulanan ANSI B11.0 standardıdır.
Risk değerlendirme sürecinin ardından riskleri azaltacak tedbirlerin alınıp alınmaması gerektiğine dair bir karar verilmelidir. Riskleri azaltacak tedbirlerden bazıları şunlardır:
Risk Değerlendirme Yönetimi, emniyet ve verimliliği arttırır
Siemens, EN ISO 12100 standardı ile uyumlu risk değerlendirme süreçleri için TÜV tarafından test edip onaylanmış bir yöntem sunuyor.
Emniyet Standartları
Makine üreticileri, EN ISO 13849-1 ve EN 62061 standartlarını tatbik etmek suretiyle yeni makine yönetmeliğine uyum sağlayabilir, ihracat kapasitelerini arttırabilir ve tüm yükümlülüklerine karşı makine güvenliğini sağlayabilir. Bu standartlar, sadece makine kalitesine dair özellikleri değil, aynı zamanda "fonksiyonel emniyet" ile "emniyet fonksiyonu" konseptlerinin önemli bir rol oynadığı niceliksel unsurları da hayata geçirmiştir. Emniyet fonksiyonları aracılığıyla tanımlanan, risk azaltıcı koruyucu tedbirler, risk değerlendirme sürecinden elde edilebilir. Bunun ardından emniyet fonksiyonu çözümü, risk değerlendirme sürecinde belirtilen emniyet bütünlüğü düzeyine ulaşılana dek çeşitli donanım ve yazılım komponentleriyle kontrol edilip değerlendirilir.
Basitleştirilen uygulama süreci
Siemens, emniyet standartlarını tatbik ederek kapsamlı destek sunar:
Destek
Makine emniyetinin tüm unsurları için size hizmet veren bir ortak
Emniyet teknolojilerinin düzgün bir şekilde uygulanabilmesi için makine veya tesisin işletildiği ülkenin emniyet standartları ile uyumlu olması gerekir. Safety Integrated konseptinin bir parçası olarak, emniyet standartlarını daha basit ve daha hızlı bir şekilde hayata geçirmenizde (planlama ve mühendislik aşamalarından onaylama ve ötesine kadar) sizlere destek oluyoruz.
Standartlar ile uyumlu çözümlere ulaşmanın güvenli ve kolay yolu
Safety Integrated konsepti sayesinde, makine yönetmeliğinin gereksinimleri çok daha hızlı bir şekilde karşılanabilir. Sunduğumuz hizmetler, sizleri, özel eğitim programları, onaylı ürünler, fonksiyonel örnekler ve Safety Evaluation aracı gibi yöntemlerle planlama aşamasından başlayarak destekler.
Size teklifimiz: Fonksiyonel Emniyet Hizmetleri!
Hizmet portföyümüz, gereksinimleriniz kadar geniş ve çeşitlidir. Örneğin, sizi risk değerlendirme sürecinde destekliyoruz. Ayrıca mevcut konseptinize yönelik olarak SIL veya PL (tehlikeli bir hatanın gerçekleşme ihtimalinin hesaplanması) doğrulama, özel emniyet fonksiyonunun programlanması veya mühendislik çalışmalarının doğrulanması gibi hizmetler de veriyoruz.
Daha detaylı bilgi için lütfen şu adresi ziyaret ediniz: www.siemens.com/safety-services
Standartların global çapta uyumlu hale getirilmesi
Emniyetli makinelerin daha hızlı ve daha basit bir şekilde tasarlanmasına ve malların küresel piyasalarda serbestçe el değiştirmesine yardımcı olmak için uzun zamandan beri emniyet standartlarının global çapta uyumlu hale getirilmesi için çaba harcıyoruz. Başarımızın kanıtları, Avrupa menşeli yönetmeliklerin, Avrupa dışında da geniş çaplı olarak kabul görmesi ve bu yönetmeliklerin, IEC 61508, IEC 62061 ve ISO 13849-1 uluslararası emniyet standartları ile uyumlu olmasıdır. Bu durum, makine üreticileri ve sistem operatörlerinin güvenlik standardı gereksinimlerini daha verimli ve daha kolay bir şekilde karşılamalarına yardımcı olur.
Bookmark siteleri
Topluluklar
Haberler
Bloglar